Ősszel is folytatódnak az útfelújítások

A 2023. áprilisában kezdődő óriási útfelújítások az ősz folyamán sem szünetelnek, amely során nem csupán az utakat, a csomópontokat, a hidakat, hanem a pihenőhelyeken található épületeket is megújítják, valamint szelektív hulladékgyűjtők kerülnek kihelyezésre és fákat is ültetnek. Hol találhatóak ezek a pontok, és meddig tartanak a korlátozások? Az egyes utakon mikor számíthatunk torlódásra? Cikkünkben összegyűjtöttünk minden releváns információt.

A nyári útmunkálatok szeptemberben is folytatódnak, ugyanis a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) már egy éve több mint 1200 km hosszúságú gyorsforgalmi út fenntartását és üzemeltetését vette át. A munkálatok áprilisban kezdődtek, a nyár folyamán pedig 312 km sávhosszúságban cseréltek útburkolatot az M1-es, az M3-as, M7-es és az M8-as autópályákon, valamint 36 híd és felüljáró is megújult.  

A munkálatok egészen 2025-ig folytatódnak és szeptemberben elkezdődhet az M7-es Budapest-Balaton északi szakaszának a felújítása is. Az M7-es autópályán a Balatontól délre eddig is folytak munkálatok, ezt követi a nyári szünidő végeztével az északi rész. A munkálatok késleltetését ezen a szakaszon a nyári csúcsforgalom tette indokolttá. Most, hogy vége a nyárnak, és minden ágazatban felpörög a munka – vagyis az aszfalton szemmel láthatóan megnő a forgalom –, kiemelten fontossá válik, hogy képben legyünk a felújításokkal.

 

Szeptember elején 

Az MKIF honlapján heti bontásban megtaláljuk az aktuálisan zajló munkálatok pontos lokációit. Közlésük szerint a 35. héten, vagyis augusztus 28 és szeptember 3. között munkavégzésre lehet számítani az M1, M3, M7 autópályákon és az M8, M30, M35 gyorsforgalmi utakon, az alábbiak szerint:

 

Készülj fel az őszre: tájékozódj és vásárolj autópálya-matricát! 

A szintrehozási munkálatok miatt javasoljuk, hogy indulásod előtt informálódj az útvonaladon történő esetleges javításokról, lezárásokról, ezzel is elkerülve a torlódásokat, csökkentve az esetleges várakozási időket. Az útvonalad megtervezése mellett ne feledkezz meg az autópálya-matricáról sem, amelyet online sorban állás nélkül is megvásárolhatsz. 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok