Óriási felújítások jönnek a magyar gyorsforgalmi utakon

Soha nem volt még ekkora útfelújítás Magyarországon, nem csak az utakat, de a pihenőket is renoválják. Az MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt). munkatársai 2023-ban 67 helyszínen fognak dolgozni, a munkálatokat az M3 és az M7-es autópályán kezdik, várhatóan 2025-ig fog tartani. 

Az MKIF közleménye szerint 297 km hosszan kerülnek javításra burkolatok a jó minőségű utak érdekében. Az új aszfaltok mellett javítják  az épületeket, mosdók tetőszerkezetét, valamint gépészeti felújításokba is kezdenek.  A pihenőket új bútorokkal, fák ültetésével és szelektív hulladékgyűjtők kihelyezésével is megújítják.  

Magyarország történetének legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása terelésekkel, forgalomkorlátozásokkal fog járni. Érdemes utazásunkat hosszabb időre tervezni, különösen, ha az érintett szakaszok valamelyikén áthaladunk.

Elkerülné a felújításokat? Oldalunkon részletes információkat talál a díjmentesen használható gyorsforgalmi utakról, valamint a fizetős útszakaszok listájáról is. Tervezze meg időben utazását! 

Munkálatok lesznek többek között:

Országszerte 200 híd, felüljáró újul meg, köztük négy nagyobb híd: 

A pontos kilométer szelvények:

M3 autópálya:

M7 autópálya:

Vezessenek óvatosan!

Minden terelésről időben és folyamatosan tájékoztatást adunk, figyelje oldalunkat és hírlevelünket! Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok