Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Ingyenes magyar gyorsforgalmi utak

Érdemes naprakésznek lenni a díjmentesen használható gyorsforgalmi útszakaszokkal kapcsolatban. Amennyiben ugyanis érvényes autópálya-matrica nélkül hajt át egy ingyenes útszakaszról a díjkötelesre, személyautó esetében 21.830 Ft a bírság, amely 60 napnál hosszabb késlekedés után közel 87.270 Ft-ra nőhet.

Figyelem! A 2024. január 1-től újabb útszakaszok válnak fizetőssé. Tudjon meg többet: Fizetős útszakaszok listája 2024-től

A hatályos rendelet szerint az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:

 

 • az M60-as autópálya Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58-as és 5826-os számú utak között;
 • az M4-es autóút Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza;       
 • az M8-as autópálya;
 • az M80-as autóút;
 • az M9-es autóút 6-os számú főút és az 51-es számú főút közötti szakasza;
 •  az M9-es autóút (61-es számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza.

 

Vármegyei matrica kalkulátor és útvonalak 2024

Az ingyenes térképes vármegyei matrica tervezőnk az általad kiválasztott útvonal alapján kiszámolja, hogy melyek azok a vármegyei matricák, amelyekre az utazásod alatt szükséged lehet. Fontos, hogy a tervező által megadott matricák csak a tervező által javasolt útvonal követése esetén lesznek elegendők.

A térképes tervező a magyarországi díjköteles úthálózatot részletesen tartalmazza, jelölve a fizetős és ingyenes hazai gyorsforgalmi úthálózatot is. A használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról a 45/2020. (XI) ITM rendelet ad iránymutatást. A matricát az útdíjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni!

Hogyan használd?

 1. Add meg a kiinduló települést és a célt, majd kattints a "Keresés" gombra.
 2. További úticélokra van szükséged, több települést is érintenél? A meglévő kalkulációhoz könnyedén hozzáadhatók további települések is. Nincs más dolgunk, mint ismét beírni a kiinduló települést, majd a célt és ismét a "Keresés" gombra kattintani.
 3. Hasonlítsuk össze az árakat! Amennyiben a végösszeg kevesebb, mint az éves országos matrica ára, úgy a vármegyei matrica jobban megéri.
 4. A kiválasztott vármegyei matricákat azonnal megvásárolhatjuk.

Figyelem! Teljesen új települések esetén új kalkulációhoz válaszd az “Újratervezés” gombot!

 

Útvonalak
  Megyék
  nincs megye kiválasztva
  EN DE RO HU SK