Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Vármegyei matrica

Töltsd le a VoxPay applikációt és vásárolj a mobilodon autópálya matricát!

 

Vármegyei matrica érvényessége:

Az éves vármegyei autópálya matrica az alábbi határok között érvényes: a Vásárló által megadott megye fizetős díjszakaszaira, valamint a határos vármegyék irányába eső az első csomópontig.
A vármegyei matrica érvényes a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig.

Elővásárlás során megvásárolt éves országos és éves vármegyei matrica 2023 január 01-től 2024 január 31-ig érvényes!

A vármegyei pályamatrica egyes autósoknak könnyebbség, költséget csökkent. Különösen azoknak segít, akik eddig ingyenes autópálya-szakaszokat használtak és nem volt éves matricájuk. Náluk az újonnan született fizetős szakaszok díját enyhíti. Az elővárosokból bejárók többségét érinti, ezért nekik mindenképpen ajánlott a megyei matrica. Azoknak is előnyös lehet a megyei matrica, akik kis területen (1-1 megyében) gyakran járnak. Az előny abból adódik, hogy a januárban megvásárolt megyei matrica érvényessége egy év.

Az Alaptörvény 11. módosítása értelmében 2023. január 1-jétől a megyék neve vármegyére változott, a korábbi megyei matricák hivatalosan "vármegyei" e-matricaként érhetők el oldalunkon. 

Fizetős útszakaszok 2023

2023-as új fizetős útszakaszokat tartalmazó kormányrendelet megjelenéséig a 2022-től érvényes fizetős és ingyenes útszakaszok az irányadók!

Kormányrendelet szerint visszavonásig ingyenes  2022. február 18-tól (bővebben >>>)

az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, 

az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza,

Fizetős útszakaszok 2022

az M30-as új szakasza, a Miskolc és Tornyosnémeti közötti 56,8 km hosszú, októberben átadott kétszer kétsávos gyorsforgalmi út. Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza

az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza.

A NÚSZ Zrt. tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes.

Fontos változás a megyei matricát használóknak: Budapest-Győr közötti M1 autópályán 2022. január 01-től Fejér megyei matrica is szükséges!

 

Vármegye matrica 2023 - ingyenes térképes tervező és kalkulátor

Az év során gyakori útvonalak megadása alapján. A tervezőben a javasolt matricák csak a tervező által javasolt útvonal követése esetén lesznek elegendők.

Fontos változás a megyei matricát használóknak: Budapest-Győr közötti M1 autópályán 2022. január 01-től Fejér megyei matrica is szükséges!

Figyelem! A 2023-as új fizetős útszakaszokat tartalmazó kormányrendelet megjelenéséig a 2022-től érvényes fizetős és ingyenes útszakaszok az irányadók!

 

Útvonalak
  Megyék
  nincs megye kiválasztva

  Megyei matrica - idő alapú pályamatrica közötti különbség

  A megyei autópálya matrica az adott megye összes díjköteles útvonalainak igénybevételére ad lehetőséget egész évben. Amíg az eddigi matricák adott időszakra területi korlátozás nélküli országos autópálya használatot jelentenek (pl. 10-napos), addig az új megyei matricák – éppen fordítva - időbeli korlátozás nélkül, területi korlátozást jelentenek. Ez valamelyest közelít a használattal arányos díjazáshoz, kicsit igazságosabb teherelosztáshoz.  Olyan matrica, ahol sem területi, sem időbeli korlátozás nincsen, az az éves matrica; annak előnyeivel, hátrányával, árával.

  Megyei autópálya matricákat mikor érdemes venni?

  Megyei pályamatrica csupán választható lehetőség, semmiképp nem kötelező, vagy kizárólagos.

  Ha jól meg tudjuk becsülni előre éves utazásaink útvonalát, az útvonalakkal érintett megyéket, akkor könnyen kiszámíthatjuk az éves matricák összdíját. Ha ez alacsonyabb a korábbi matricadíjak összegénél, akkor érdemes csak megyei matricákat venni. Ne feledjük, 1-1 megyei matricát az év során csak egyszer kell megvenni, mivel ezek teljes évre érvényesek

  www.autopalyamatrica.hu oldalunkon a D1 megyei matricák egész évben elérhetőek.

  Megyei autópálya matrica vásárlást segítő interaktív tervező és kalkulátor>> 

  Járműkategória ellenőrzése

  Érdemes ellenőrizni, hogy a forgalmi engedély szerint milyen díjkategóriába tartozik járművünk

  Részletesebben lásd: Díjkategóra ellenőrzése, autópálya matrica árak

  EN DE RO HU SK

  Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További információ