Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei matrica

2024-ben sem érdemes megszokásból utazni, ugyanis január elsejétől több új útszakasz használatáért is fizetnünk kell. Az M4-es Abony-kelet/Szolnok nyugat csomópont-Törökszentmiklós-nyugat/Szajol csomópont és az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomópont-Szarvas/Szentes csomópont fizetőssé válásával Jász-Nagykun-Szolnok vármegye is felkerült a fizetős utakkal rendelkező megyék listájára.  

A vármegyei matrica az adott megye fizetős szakaszain és a szomszédos megye fizetős útszakaszának első csomópontjáig érvényes. Ennek értelmében a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei matrica Pest irányába az Abonyi lehajtóig (93 Abony kelet), míg a Pest vármegyei a 98 Szolnok észak lehajtóig érvényes. 

Melyik matricát válasszam? 

A 2018-ban megszüntetett Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei matrica most újra elérhetővé vált, így fontos, hogy indulás előtt tervezd meg az útvonaladat és vásárold meg a szükséges matricákat, hogy elkerüld a büntetéseket. 

Abban az esetben, ha rendszeresen csak az M4 és M44-es fizetős szakaszait használod, elegendő lehet a vármegyei matrica, amely egészen 2025. január 31-ig biztosít útjogosultságot és más megyei matricával közösen is használható. Azonban, ha több megye fizetős útszakaszát is használod megfontolandó, hogy az éves autópálya matricát válaszd, elkerülve a matrica-gyűjtögetést.  

 

Türelmi idő 

Az autópálya-matricát a fizetős útra való felhajtás előtt kell megváltani, azonban rendelkezésre áll egy 60 perces türelmi idő, azok számára, akik elfelejtették vagy tévedésből hajtottak fel az adott szakaszra. Ebben az esetben lehetőséged van a felhajtástól számított 60 percen belül bármelyik autópálya-matrica megvásárlásával elkerülni a büntetést.   

 

A legegyszerűbb módja a matrica-vásárlásnak 

A matrica vásárlás legegyszerűbb módja az online vásárlás, ugyanis a matrica adatait te magad adhatod meg, így elkerülhető, hogy hibás rendszámot vagy érvényességi idő kerüljön a matricára. Az e-matricát e-mailben küldjük ki, amit könnyedén bármeddig tárolhatsz és bármikor ellenőrizhetsz, ugyanis az idő múlásával nem kopik meg. Az autopalyamatrica.hu oldalon vásárolt matricák érvényességi idejét rendszám alapján bármikor lekérdezheted.   

 

Ügyintézés 

Autópálya-matrica átírást, rendszámcserét, lopást, totálkárt, kategóriaváltoztatást, rendszám elírást kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetés Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy telefonon intézhető.  

Telefonos ügyfélszolgálat: +36 (36) 587-500  

A szolnoki ügyfélszolgálati iroda helyszíne: Abonyi út. Hrsz: 8154/34/A (A Tesco mellett, a volt Avanti benzinkút) 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok