Erre érdemes figyelni e-matrica vásárlásnál!

Bár egyszerűnek tűnik a matrica vásárlásának folyamata, mégis, ha nem figyelünk akkor könnyedén megtörténhet, hogy hibát vétünk és később érkezik a büntetés. A matrica kiválasztásánál érdemes megfontolni azt is, hogy mennyi időre lehet szükségünk a matricára és kiemelt figyelmet kell fordítani az adatok helyes megadására is.  

Autópálya matrica érvényesség 

Az autópálya-matricák más és más érvényességi idővel rendelkeznek, az országos és vármegyei matricák esetében azonban könnyebb dolgunk van, hiszen ezek január 1-től a tárgyévet követő év január 31-ig érvényesek, így nem kell figyelnünk arra, hogy évközben esetleg lejárt matricával utaznánk.  

Napi vagy heti matrica? 

A rövidebb érvényességű matricák esetében kiemelten fontos figyelni arra, hogy ne feledkezzünk meg a matrica lejártának időpontjáról. Mindegyik matrica a lejárat napján 23:59 órakor lejár, ez egy fő szempont lehet a napi matricánál, ugyanis a vásárlás pontos időpontjától érvényes így, ha 20:00 órakor vásárolunk napi matricát, úgy összesen csak 4 óra érvényességet fizetünk meg vele. Emiatt érdemes megfontolni a heti (10 napos) vagy havi matricát.  

Helyesen rögzített adatok 

A megfelelő díjkategória és érvényesség kiválasztása mellett, érdemes alaposan leellenőrizni a rendszám adatait is, hogy a helyes felségjelet és rendszámot adjuk meg. A rendszám elírása esetén büntetésre számíthatunk, ugyanis az általunk használt gépjármű ebben az esetben nem rendelkezik autópálya-matricával.  

Azonban, ha még időben, a fizetős szakaszra való felhajtás előtt észrevesszük a problémát, akkor elkerülhetjük a büntetést, ugyanis a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban 1 470 Ft megfizetése esetén kérvényezhetjük a matrica helyesbítését.  

Autópálya-matrica online 

Manapság már lassan akármit beszerezhetünk online, nincs ez másképp az autópálya-matricák esetén sem. Az autopalyamatrica.hu oldalon néhány kattintással, akár 2 perc alatt is megvásárolhatjuk a kívánt matricát. Az e-matrica előnye, hogy a vásárlás során többször is leellenőrizhetjük a megadott adatokat, lecsökkentve a hibalehetőségeket, nem szükséges kinyomtatni azt és akármikor ellenőrizhető az érvényessége. Nem igényel sorban állást, nem szükséges benzinkutakat keresnünk és bármikor beszerezhető.  

Válaszd az e-matricát, utazz büntetések nélkül! 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok