Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Több autós választja az éves matricát 2023-ban

Már eltelt az első hónapja az évnek, az éves vármegyei matrica tűnik a legtöbb autós számára a legjobbnak - derül ki az autopalyamatrica.hu elemzéséből. 

2023. január 1. óta aránytalanul drágultak az autópálya-matricák, a heti és a havi ára 21-72%-kal, míg az éves matricák ára csupán 5%-kal emelkedett. Az első hónap adatai alapján már most látszik: jelentősen növekszik az éves matricák iránti kereslet. 

Az éves országos és vármegyei matricákat idén eddig átlagosan 39%-kal több járműre választották minden jármű-kategóriában, mint tavaly januárban, a havi matricák iránti kereslet azonban stagnál. 

D1 kategóriában 41%-kal nőtt az éves országos matrica eladása, míg a vármegyei aránya 32%-kal. Az igazán jelentős változást a D2 és B2 kategóriában tapasztalhatjuk, itt ugrottak ugyanis a legnagyobbat az árai a heti és a havi matricáknak. A vármegyei matricát D2 kategóriában 53%-kal, míg B2 kategóriában 93%-kal többen tartották jobb választásnak eddig. 
 

Vármegyei matrica, a pénztárcabarát biztos választás

Tudatos tervezéssel, előre gondolkodással sokezer forintot spórolhatunk!

Megyei matrica tervező

Ha jól meg tudjuk becsülni előre éves utazásaink útvonalát, az útvonalakkal érintett megyéket, akkor könnyen kiszámíthatjuk az éves matricák összdíját. Ha ez alacsonyabb a mint az egyszeri éves országos díja, vagy többszöri heti, havi vásárlása, akkor már érdemes vármegyei matricákat venni. 

A vármegyei matricák ráadásul a következő év január 31-ig érvényesek. Ezt a matrica típust így akár év közben is megéri megvásárolni és gondtalanul utazni több hónapig a vármegyét érintő összes úton, valamint a határos megyék irányába az első csomópontig.



EN DE RO HU SK