Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Tervezze meg előre a 2021-es év útjainak autópálya díját!

Az év elején, vagyis még januárban érdemes előre átgondolni, hogy idén, 2021-ben milyen autózások, utazások várhatók. 2020-ban persze mindannyian megtanultuk, hogy hiába tervezünk, az élet igenis közbe tud szólni, és teljes mértékben felülírja azt, amit mi elképzeltünk.

Lehet, hogy 2021-ben többen is úgy döntenek, hogy távoli országok helyett, inkább egy szomszédos országba utaznak, vagy belföldi célpontot választanak. Repülés helyett pedig az autózást választják. A lényeg, hogy reméljük, hogy hamarosan újra biztonságosan és korlátozások nélkül lehet utazni akár autóval, akár repülővel.

 

Használja az útdíj kalkulátort!

Az országon belüli utazásokhoz az autópályák használata praktikus. Ha egész évben a megszokott útvonalon közlekedik, akkor már biztosan tudja, hogy melyik megyei matricá(ka)t kell megvásárolnia.

Ugyanakkor, ha nem biztos még az útvonalakban, akkor használja a térképes tervezőnket, az útdíj kalkulátort, amelynek segítségével a két végpont közötti ideális útvonalat mutatja meg és ehhez kiszámolja a szükséges megyei matricákat és ezeknek költségét. A kalkulátorral összehasonlítható a megyei matricák ára az éves autópálya-matricáéval, miközben néhány kattintással meg is lehet vásárolni.

 

Új fizetős utak 2021-ben megyénként

Az ITM tájékoztatása szerint az alábbi megyékben a következő utak lettek fizetősek 2021-ben:

  • Heves megye: M25 (M3-Eger összeköttetés),
  • Győr-Moson-Sopron megye: M85 folytatása Sopron gyorsforgalmi bekötése,
  • Pest megye: M4 Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Abonyig,
  • Hajdú-Bihar megye: M4 Berettyóújfalutól a román határig tartó szakasza,
  • Somogy megye: M76 első közel hat kilométere az M7-től Balatonszentgyörgyig.

Az aktuális fizetős utakról itt tájékozódhat!

 

A megyei matrica ára és érvényessége

A 2020-as évben megvásárolt megyei autópálya-matricák január 31-éig érvényesek. Ezért javasoljuk, hogy minél hamarabb vásárolja meg oldalunkon könnyen és gyorsan idei, 2021-es évre érvényes matricáját, amelynek ára megyénként 5 200 Ft. A 2021-es megyei matrica 2022. január 31. éjfélig lesz érvényes.

Ne felejtse el, hogy egy megyei matricának térbeli (földrajzi) érvényessége is van, azaz a megyei matrica az adott megye fizetős szakaszaira, valamint a határos megyék irányába eső első csomópontig érvényes.

 

Miért jó a megyei autópálya-matrica?

A megyei matrica könnyebbséget jelent, mert a költségeit tudja csökkenteni azoknak az autósoknak, akik eddig ingyenes autópálya-szakaszokat használtak, és nem vásároltak éves matricát. 

A megyei matrica így a fizetős szakaszok díját enyhíti, ráadásul idén több új szakasz is díjkötelessé vált, ahogyan azt írtuk. Az elővárosokból, agglomerációból bejáróknak mindenképpen ajánljuk a megyei matricát, illetve azoknak is előnyös lehet a megyei matrica, akik kis területen (1-1 megyében) járnak gyakran.



EN DE RO HU SK