Motorral az autópályán

Minden évben, amikor megkezdődik a motoros szezon felhívják a figyelmet, hogy mennyire kell vigyázni a közutakon, autópályákon, hogy ne történjenek balesetek. Ez pedig nem mindig a motoros hibája, hiszen könnyen megjelenhetnek vakfoltokban az utakon. Épp ezért fontos, hogy nem csupán a motoros, hanem az autós is biztonságosan és körültekintően közlekedjen. A nyári csúcsforgalomban kiemelten fontos, hogy vigyázzunk a közúti biztonságra, mindig körültekintően és óvatosan vezessünk, legyen szó bármilyen gépjárműről.  

Autópálya-használat, autópálya-matrica motorral

Azonban ne feledd, hogy az autópályára való felhajtás előtt minden járművezetőnek kötelessége, hogy megvásárolja motorra autópálya-matricáját, ezzel is elkerülve a büntetéseket. Ezt megteheted benzinkutakon az autópályák mentén, online és mobilalkalmazásban egyaránt. Azonban javasoljuk a tumultus elkerülése miatt az e-matrica beszerzését, ezzel elkerülve a tumultust és a sorban állást.  

A motorozás során kiemelten fontos, hogy megfelelő fizikai állapotban szállj motorra, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz és viseld a védőfelszerelést, hiszen mindez hozzásegít, hogy figyelmesen tudj közlekedni. A sebességet tartsd be és idejében jelezd a térési szándékod, hogy az autós is láthassa, valamint tartsd be a megfelelő követési távolságot.  

Az autósok kifejezetten a kanyarokban legyenek óvatosak, ne menjenek át a másik sávba, hiszen a motorosok a kanyarban a dőlési szög miatt kevésbé észrevehetőek. Ne változtass hirtelen irányt és minden esetben rendszeresen figyeld a visszapillantó tükröket is, hogy idejében észrevedd a közeledő járművet.  

A leggyakoribb hibák, amik előfordulnak: 

Tudtad, hogy autópálya-matricáddal, most üzemanyagot nyerhetsz?  

A nyári időszakban több mint 400.000 forint értékben nyerhetsz üzemanyagot, ha részt veszel nyári autópálya-matrica nyereményjátékunkon. Ehhez mindössze annyira van szükség, hogy megvásárolod bármelyik e-matricádat az autopalyamatrica.hu weboldalon vagy a VoxPay alkalmazásban, elfogadod a játék szabályzatát a vásárlás előtt és figyelmesen követed minden hétfőn, hogy benne vagy-e a szerencsés nyertesek listájában! 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok