Lezárták az M30-as autópályát!

A 2021 októberében átadott M30-as autópályán akkora repedések keletkeztek, hogy balesetveszély miatt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányba lezárja.  

 

Az autópálya-szakasz lezárásának oka 

A 33-as jelzésű Miskolc-észak és a 40-es jelű Szikszó csomópont közötti autópálya-szakasz előreláthatólag augusztus 18-ig lesz lezárva, így az erre közlekedő autósoknak fél évig alternatív útvonalat kell keresniük.  

A lezárást az tette indokolttá, hogy a pálya szerkezete elmozdult, mely hatására egy 100-150 méter széles szakaszon megsüllyedt a pálya és repedések alakultak ki. Az MKIF nyilatkozatából kiderül, hogy a több hónapig tartó lezárás azzal indokolható, hogy lehet az egész szerkezetet újra kell építeni. 

 

Kerülőutak 

A lezárás miatt érdemes előre tervezni és még időben elindulni az úticélunkra, ugyanis az alternatív utak forgalmának megnövekedése által a menetidő is megnövekedhet.  

A rendőrség és a Magyar Közút a következő kerülőutakat javasolja:  

 

Autópálya-matrica fontossága 

A lezárások következtében könnyen előfordulhat, hogy tévedésből felhajtunk egy fizetős szakaszra vagy elfeledkezünk róla, hogy nemrégiben az M30-as Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasz is fizetőssé vált, így érdemes előre készülni és megvásárolni az éves vagy akár a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei matricánkat.  

Ha tévedésből mégis egy fizetős útszakaszt használtunk, a felhajtástól számítva rendelkezésünkre áll egy 60 perces türelmi idő, amely alatt bármilyen autópálya-matrica vásárlással elkerülhető a büntetés. Az e-matrica vásárlást legegyszerűbben online az autopalyamatrica.hu oldalon tehetjük meg, ezzel biztosítva, hogy nem csúszunk ki a türelmi időből, ugyanis nem kell benzinkutat keresnünk és csupán pár perc alatt megvásárolhatjuk matricánkat.  



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok