Január 31-én lejárnak a tavaly vásárolt éves autópálya-matricák

Senki sem szeretné büntetéssel kezdeni az évet, így érdemes az éves matricákat megvásárolni, ugyanis január 31-én lejárnak a tavaly vásárolt éves vármegyei és országos matricák. 

Az évkezdet egyúttal az éves matricák lejárati dátumát is jelenti, amely minden évben január 31-ére esik. Az éves autópálya-matricák megvásárlása elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek a fizetős útszakaszokon. 

Miért fontos időben gondoskodni az éves autópálya-matricáról?

Az idén több útszakasz vált fizetőssé és emelkedtek a bírságok is, de továbbra is maradt néhány ingyenes útszakasz is. Érdemes figyelemmel kísérni a változásokat, mivel idén a kiszabott bírság is megnövekedett, személyautó esetében ez 21 830 Ft, amennyiben érvényes autópálya-matrica nélkül hajt fizetős útszakaszra, a 30 nap után befizetett bírság pedig 87 270 forintra nőhet. Ezek fényében különösen fontos, hogy mindenki időben szerezze be az éves matricáját, ezzel elkerülve az esetleges kellemetlenségeket és anyagi terheket. 

Autópálya matricával kényelmesebb

Az éves autópálya-matrica megvásárlása nemcsak a büntetésektől óv meg, hanem a kényelmes és zökkenőmentes utazás élményét is biztosítja. Így nem kell aggódni az útközbeni fizetős szakaszok vagy a kiszabott bírság miatt, és kényelmesen élvezhetik az utazásukat. 

Közeleg a matricák lejáratának ideje! Érdemes tehát időben felkészülni és megvásárolni az éves matricát, ezzel elkerülve a kellemetlenségeket. 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok