Autópályán év végéig havi matricával

Kevesebb, mint két hónappal újév, vagyis a 2024-es autópálya matricák érvényességének kezdete előtt nagyon nem mindegy, milyen úthasználati jogosultságot vásárolunk. Ha azonban ügyesek vagyunk, és kihasználunk egy kevéssé ismert opciót, idei áron autózhatunk január 31-ig. Hogyan? Ha előre vásárolunk még decemberben havi matricát. 

Közeleg az év vége, azoknak az autósoknak, akiknek most kell megváltaniuk a sztrádahasználatot, az éves országos autópálya matrica már nem éri meg. Hiába lehet ugyanis a 2023-as jogosultsággal 2024. január 31-ig Magyarország valamennyi fizetős útszakaszán korlátlanul közlekedni, a személygépkocsik D1 kategóriájában 49.190 forintért megvásárolható matrica statisztikailag már annak sem lehet jó választás, aki novembertől januárig naponta körbeautózza az országot.


Az autopalyamatrica.hu oldalon azonban van lehetőség előre megvenni a matricát akár januárra is, ha mindezt okosan előre betervezzük, akár január 31-ig még idei áron autózhatunk a gyorsforgalmi utakon. 


Többhavi matrica egyszeregy

Tudtad, hogy az autopalyamatrica.hu oldalon egyszerre többhavi matricát is tudsz vásárolni? Mindent tud, amit az éves, országos érvényességű matrica, azonban, mivel rövidebb időre szól, az ára is jóval kedvezőbb. A többhavi, vagy más néven összevont matrica minden fizetős útszakaszon használható, és 2, 3, 4 vagy 5 hónapos időszakokra váltható meg. 

A többhavi matrica az autópályamatrica.hu oldalon pár perc alatt, a legszükségesebb adatok megadásával azonnal megvásárolható. November derekán a 2 havi változat lehet a legideálisabb. 


2024-es árak és változások

Ez pedig jelentős előny. Jövőre sajnos ismét komoly drágulással kell számolnunk a magyar utakon: átlagosan 18%-kal kerülnek majd többe az autópálya matricák! A D1 kategóriában az éves országos jogosultság 49.190 forintról 57.260 forintra, az éves vármegyei matrica pedig 5.720 forintról 6.660 forintra drágul. A buszosok azonban ennél is komolyabb változásra számíthatnak, ugyanis a B2 díjkategóriában jövőre megszűnik az éves e-matrica-jogosultság. Helyette egy kilométer alapú, használatarányos útdíjfizetési rendszer lép érvénybe, ami két szempontból is jelentős költségnövekedéssel jár.

Azok a buszosok tehát, akik nem rendelkeznek 2023-as éves országos matricával (melynek érvényességi ideje csak 2024. január 31-én jár le), de az újév első hónapjában is sokat terveznek autópályán, gyorsforgalmi úton, főúton közlekedni, a legköltséghatékonyabban most ha még idén december 31. kezdeti érvényességgel vásárolnak havi matricát, úgy annak segítségével fedhetik le 2024 januárját.


Figyeljünk a részletekre!

A havi vagy többhavi matrica vásárlásnál is fordítsunk kiemelt figyelmet az autopalyamatrica.hu-n megadott adatok helyességére. A rendszám valamennyi betűjének és számának pontos beírása, a felségjel gondos kiválasztása elengedhetetlen, ugyanis hiba esetén matricánként illetve karakterenként 1470 forintos átírási díjra – vagy, ha nem vesszük észre a pontatlanságot, és ellenőrzést kapunk, komoly büntetésre – számíthatunk.
 
Vásárláskor érdemes a havi matricák érvényességi idejének beállításakor is jól odafigyelnünk: ne felejtsük el a kezdeti dátumot beállítani! Alapértelmezetten ez bankkártyás fizetés esetén a vásárlás napja, banki utaláskor az utalt összeg megérkezése – ha ettől el akarunk térni, nekünk kell manuálisan beállítani a megfelelő dátumot.

Szerencsére a művelet nem bonyolult, az autopalyamatrica.hu felhasználóbarát felülete végigvezet minket a folyamaton. Vásároljunk bátran!
 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok