Ismeretlen úticél itthon? Fedezze fel az ingyenes és fizetős utakat!

A 2024-re vonatkozó fizetős utak listáját itt éri el.

Akik sokat autóznak, azoknak valószínűleg a fejükben van az ismerős utak által alkotott úthálózat, illetve a főbb útvonalak is országszerte. Azok, akik ritkábban ülnek autóba és vezetnek hosszabb távot, nagyobb valószínűséggel tervezik meg az utat.

Sokan – akár fejből vágják Magyarország térképét, akár nem – használnak térképés navigációt az utazásokhoz, kiváltképp, ha először vezetnek egy „ismeretlen” úticélhoz.

Nekik, és természetesen mindenki másnak is szeretnek azzal segíteni, hogy bemutatjuk, melyek 2021-ben a fizetős és ingyenes utak, azaz melyekért kell útdíjat fizetni, vagyis autópálya-matricát vásárolni. Ugyanis a fizetős utak használatának, igénybevételének feltétele, hogy a gépjárműre legyen megváltva érvényes autópálya-matrica.

Új fizetős utak 2021-től

Az úthasználati jogosultság megtervezéséhez jól jöhet, ha kicsit részletesebben tanulmányozzuk a magyarországi díjköteles úthálózat részletes térképét, ami jelöli a fizetős és ingyenes hazai gyorsforgalmi úthálózatot is.

A 2021. január 1-től a hatályos rendelet szerint az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni, azaz nem kell útdíjat fizetni, nem szükséges az érvényes autópálya-matrica megléte:

 



Autópálya
autopalyamatrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok