Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Tudta? Több tízezer forintot spórolhat a D2-es matricával

Alapesetben a D2-es autók útdíja kétszerese a D1-es személyautókénak: a 10 napos matrica ára 3500 helyett 7000 forint, a havi matricáé 4780 helyett 9560 forint, a megyei matricáé 5000 helyett 10 000 forint stb. Nem vonatkozik azonban ez a "szabály" az éves országos matricákra: az éves matrica díja a D1 és a D2 autótípusok esetén is egységesen 42 980 forint.

Ha tehát Ön D2 kategóriájú járművet vezet, érdemes kalkulálni. Ha például idén 5 hónapig használna autópályát kisebb-nagyobb megszakításokkal, már megéri az 5 darab havi matrica helyett egy éves matricát kiváltani: egy D2-es éves matrica ára ugyanis alig több, mint 4 darab havi matricáénak felel meg.

Az éves matricát megveheti a www.autopalyamatrica.hu-n, ahol fizethet bankkártyával vagy banki átutalással is. Ennél is praktikusabb, ha letölti VoxPay mobilalkalmazásunkat Androidra vagy  iOS-re. Az applikáció segítségével bármikor lekérdezheti, van-e érvényes autópálya matricája, és az ismert fizetési módokon túl előre feltöltött egyenlegéből is vásárolhat matricát.



EN DE RO HU SK