Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Átadták az M4-es autópálya újabb szakaszát

Az új szakasszal, amit átadtak, elkészült az M4-es autópálya legkeletibb része, így az eléri most már a román határt. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ezzel a közel 30 km-es szakasszal megszületett a kapcsolat az M3-as és a magyar-román határ között.

Ezen az új szakaszon kétszer két forgalmi sávos autópálya épült leállósávval, középső elválasztó sávval és 26,6 méteres koronaszélességgel. Az útszakasz két ütemben készült el, az első ütemben a Berettyóújfalu és a 47-es főút közötti 2,95 km-es szakasz

A második ütemben a 47-es főút és az országhatár közötti, 26,5 kilométeres szakaszon egy autópálya-rendőrség, egy autópálya-mérnökség, a Berettyó-folyó és a Dusnok-patak feletti hidak, valamint 18 további híd, egy egyszerű pihenő Körtvélyesnél, egy tengelysúly mérő állomás Kengyelesnél, Gáborjánnál és Nagykerekinél egy-egy csomópont, egy komplex pihenővé alakítható határátkelőhely, valamint 2,5 kilométer madárvédő fal és 540 méter zajvédő fal kivitelezését is magába foglalta.

Korábban, júliusban, már egy rövidebb 17,6 km-es szakasz is elkészült az M4 autópályán, ez a Cegléd és Abony közötti rész. Ez pedig azt jelenti, hogy az az M0-ás körgyűrűtől Abonyig, azaz a Pest megyével való teljes összeköttetés valósult meg. Az M4-es autópálya díjköteles szakaszairól és ingyenes igénybe vehető részeiről pontos információt talál az oldalunkon, ha a linkre kattint.

 

Új autópálya-határátkelő

2020. szeptember 4-én adták át Magyarország és Románia közötti második autópálya-határátkelőt, amely a magyar M4-es és a román A3-as autópályát összekötő szakaszon található, és Bors II névre hallgat. Ezt az autópálya-határátkelőt egyelőre inkább a tehergépjárművek használják, így tehermentesítik a borsi határátkelőt.

 

Fizetős utak, útszakaszok

A magyarországi autópályák használata néhány kivételtől eltekintve díjköteles, azaz fizetni kell az úthasználatáért. Ezt a díjat autópálya matrica formájában fizetjük meg, amit elektronikusan, online és SMS-ben vagy a benzinkúton is megvásárolhatunk, még mielőtt felhajtunk egy fizetős szakaszra. A fizetős útszakaszokról térképen is tájékozódhatunk, de megyénként is külön rákereshetünk a díjfizetős utakra.

Az aktuális magyar autópálya-matrica árakról itt tájékozódhat!

A jogosultságokat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ellenőrzi telepített kamerákkal, illetve mobil díjellenőrző egységekkel és mobil megállításos egységekkel. Ha olyan gépjárművet találnak, amely az úthasználat közben nem rendelkezett érvényes matricával, akkor pótdíjat, bírságot fog kiszabni. 
Forrás: https://magyarepitok.hu



EN DE RO HU SK