Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

A vármegyei autópálya-matrica vásárlás előnyei

A vármegyei autópálya-matrica sokak számára nyújthat pénztárcabarát megoldást, abban az esetben, ha egy adott vármegye gyorsforgalmi szakaszait használja rendszeresen. Érdemes megfontolni, hogy melyik matricát válaszd a következő évre, ezért összegyűjtöttük a megyei e-matricák főbb előnyeit:  

 

Vármegyei vagy éves matrica? 

Ha rendszeresen csak egy-két vármegye fieztős útszakaszain közlekedsz, akkor minden bizonnyal jobban megéri az adott vármegyei matricákat megvásárolnod, amennyiben ezek teljes összege nem haladja meg az 50 ezer Ft-ot. A vármegyei matrica tervező és kalkulátor segít benne, hogy kiszámolhasd a vármegyei vagy az éves matrica éri-e meg jobban.  

 

Hosszú érvényességű idő 

Amennyiben nem közlekedsz minden nap autópályán, de havonta előfordul, hogy használnod kell egy adott pályaszakaszt, a rövidebb érvényességű matricák helyett megfontolandó, hogy a megyei matricákat válaszd.  

A vármegyei matrica az adott megye fizetős útszakaszain a következő vármegye fizetős útszakaszának első csomópontjáig érvényes és az éves/országos matricához hasonlóan 13 hónapnyi érvényességi idővel rendelkezik. Az elővásárlás során megváltott vármegyei matrica 2024. január 1-től 2025. január 31. 23:59 óráig érvényes.

 

Kényelmes választás  

A vármegyei matrica kényelmi megoldást nyújt, ha csupán néhány vármegye fizetős útszakaszain utazol rendszeresen, ugyanis megvásárlásával nem szükséges ingyenes, alternatív útvonalakat keresned, így gyorsabban és kényelmesebben töltheted el a szabadidődet vagy üzleti útjaidat.  



EN DE RO HU SK