Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

A Pest megyei matrica előnyei vírus után

Az ingázás egyre gyakoribb a fővárosi irodák és az agglomeráció kincset érő családi házai között – ráadásul egyetlen megyei autópálya matricával igen gazdaságosan válthatunk szabad utat Pest megye valamennyi díjköteles szakaszán.

A közigazgatási határ alapú, egy évig (illetve, tárgyév legelején vásárolva akár 13 hónapig) érvényes megyei matrica az ország minden megyéjére, az összes jármű típusra kiváltható. Hasonlóan az éves matricához, a kiváltás napjától következő év január 31-éig érvényes, így valóban hatalmas szabadságot nyújt a heti és havi variációk lejáratához képest. Igazi 21. századi megoldást jelent tehát a modern – és a koronavírus járvány által átalakuló – munkaerőpiac kihívásainak való megfeleléshez.

Commuting Budapest

Mióta a zöld kerttel, hangulatos terasszal büszkélkedő családi házak igazi kinccsé váltak, az angolból átvett „commuting” kifejezést, az ingázást, itthon is egyre gyakrabban hallani. A trendekhez igazodva a cég által állt autópálya matrica is egyre több álláshirdetésben szerepel, mint béren kívüli juttatás – nem véletlenül, hiszen folyamatosan nő az irodákba, munkahelyekre napi szinten bejárók száma. A világjárvány miatt pedig aki csak megengedheti magának, a tömegközlekedés helyett személygépjárművének biztonságát választotta, így a fizetős útszakaszok forgalma is megsokszorozódott.  
A főváros Pest megye legtöbb részéről gyorsan, kényelmesen, magas minőségű utakon elérhető, az M0-ás körgyűrűn pedig a belvárosi kerületek zsúfolt útjainak kikerülésével juthatnak el az autósok Budapest tőlük számított legtávolabbi részére is. A közlekedési lehetőségek tehát adottak, mint ahogyan az igen gazdaságos matricaváltási lehetőségek is: a Pest megyei matrica D1 díjkategóriában mindössze 5.000 forint, így gyakorlatilag egy tömegközlekedési bérlet árának feléért megválthatjuk a szabad úthasználatot a fizetős útszakaszok mindegyikén. 

Munkán túl is

Természetesen nem kizárólag munkavégzés céljából használható ki a megfelelő autópálya jogosultság. Most, hogy a vírus után ismét szabaddá vált a közlekedés, egyre több vendéglátóipari egység nyitja meg hangulatos teraszát, kerthelyiségét, újra nyitnak a parkok – az élet kezd visszaállni rendes medrébe. Pest megye számos természeti kincset, felfedezésre váró csendes kisfalut vagy éppen színes forgatagtól zsibongó települést rejt, így érdemes munka után, családdal pedig hétvégén felfedezőutakra indulni. 
Megyei autópályamatricával határ tulajdonképpen csak a térkép – egészen pontosan Pest megye közigazgatási határa, illetve a szomszédos megye területére eső első, lehajtási lehetőséget nyújtó csomópontjai. Ezen a körön belül akár kulturális programot, akár aktív pihenés, vagy csak egy-egy délutánra szóló csendes visszavonulás a cél, valóban széles választékból szemezgethet mindenki saját ízlése, elképzelése szerint. Ez az igazi szabadság!



EN DE RO HU SK