Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Hosszú hétvégén is az autópályán

A tavasz beköszöntével jönnek a hosszú hétvégék is, amikor a hazai utak megtelnek autósokkal, hogy kiélvezzék a pihenést vagy meglátogassák szeretteiket. Nézzük mire érdemes figyelni idén tavasszal, hogy az utazások költségtakarékosak, stressz- és büntetésmentesek legyenek!  

 

Tavaszi hosszú hétvégék 2024

  • Nemzeti ünnep: 2024. március 15., péntek - március 17., vasárnap. Háromnapos hétvére, kirándulásra fel! 
  • Húsvét: 2024. március 29., péntek - április 1., hétfő. A húsvéti ünnepek négy napos pihenője, az utazás elengedhetetlen.  
  • A munka ünnepe: 2024. május 1. - Bár nem hétvége és nem is hosszú, de az egynapos kirándulásokra tökéletes alkalom lehet.  
  • Pünkösd: 2024. május 18., szombat - május 20., hétfő. Háromnapos hétvége, utazz akár nyári időben! 

 

Melyik autópálya matrica éri meg jobban?

Hosszabb érvényességű autópálya-matricával jobban megéri! Válaszd a havi vagy a vármegyei e-matricát, hogy a matrica hiánya ne legyen akadálya a tavaszi élményszerzésnek. A havi matrica megfelelő választás lehet, ha országszerte több desztinációt is felfedeznél. Azonban, ha csak 1-2 vármegye fizetős útszakaszát használnád, úgy jobban megéri a vármegyei e-matrica, amely 2025. január 31-ig érvényes és a kiválasztott megye összes fizetős útszakaszára ad úthasználati jogosultságot, a szomszédos megye első lehajtójáig. 

 

Tervezd meg előre az útvonaladat! 

A tavasszal megkezdődő útfelújítások számos lezárást eredményeznek országszerte, így érdemes előre megtervezni az útvonalat, hogy kevesebb időt töltsünk a dugóban. Javasolt ilyenkor is az autópályák kényelmét választani, ugyanis gyorsabban haladhatunk az úticélunk felé.  

 

Autópályán kényelmesebb 

Az alternatív, ingyenesen használható útvonalak keresése helyett, válasszuk az autópályákat, ahol nem csak üzemanyagot, hanem időt is megtakaríthatunk a két sávos utakon való gyors haladás miatt. Ráadásul nem kell azon idegeskedni, hogy az új fizetős utak bevezetése miatt tévedésből felhajtottunk-e egy útdíjköteles szakaszra.  



EN DE RO HU SK