Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Már téli üzemmódban a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazásban várhatóan érintett területeken, a forgalmasabb útszakaszokon megelőző sószórást végez majd. Bár csak lepel vastagságú hóréteg várható november hónapban, de a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

A szakemberek mindenképpen arra kérik az autósokat, ha még nem tették meg, akkor a nyári gumijukat cseréljék át téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. A téli gumik tapadása nagyságrendekkel jobb, téliesebb útviszonyoknál az autók féktávjának hossza így érdemben csökkenthető, ami a balesetek kockázatát is redukálhatja.

Jó tudni

Általánosságban az is elmondható, hogy a hétfők a legforgalmasabb napok, a havazás pedig több megyében a reggeli csúcsidőszakban is várható, ezért a közlekedők mindenképpen készüljenek arra, hogy az időjárás miatt még többen indulhatnak autóval útnak. Ezért egyrészt érdemes lesz időben elindulniuk, utazás előtt pedig hasznos, ha a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon tájékozódnak az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről. A friss baleseti és torlódással kapcsolatos hírek ITT érhetőek el. Míg reggel 5 és este 22 óra között, nagyjából 3 óránként országos, átfogó összesítéseket olvashatnak a közlekedők az időjárási helyzethez kapcsolódó útállapotokról. 

Forrás



EN DE RO HU SK