Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Praktikus választás a 10 napos autópálya-matrica

Az autópálya-matricáknak többféle típusa van, és így az év negyedik negyedévében van olyan, amit már nem érdemes megvásárolni. Ám, itt az örök kedvenc, a 10 napos e-matrica, a jolly joker. 

Magyarországon nem létezik az 1 napos autópálya-matrica. A legrövidebb időtartamú, vagyis érvényességű, az a 10 napos autópálya-matrica, amivel az ország összes díjköteles, vagyis fizetős útszakaszát igénybe lehet venni. Sokan vannak, akik heti matricaként hivatkoznak rá, de a valójában 10 nap az érvényességi ideje.

10 napos e-matrica ára, érvényessége

A különböző díjkategóriákban különböző áron vásárolható meg a 10 napos e-matrica. A D1 díjkategóriában: a 10 napos matrica ára 3 640 Ft, a D2 díjkategóriában 7 270 Ft, a B2 kategóriában 16 100 Ft, az U díjkategóriában pedig szintén 3 640 Ft.

A 10 napos autópálya-matrica tehát Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes a vásárló által megjelölt kezdő és további 9 napra, összesen 10 egymást követő naptári napra, a 10. nap 24. órájáig.

Az e-matrica vásárlás előnyei

Oldalunkon néhány kattintással megvásárolhatja például a 10 napos e-matricát is, amely egyszerű, könnyű és praktikus. Mi magunk adhatjuk meg az adatokat, és le is ellenőrizhetjük azokat, mielőtt elindítjuk a fizetést. Ami fontos, hogy nem kell hőpapíros bizonylatot őrizgetnünk a vásárlás után, hanem elég a visszaigazoló e-mailt az online postafiókunkban.

Ráadásul az autopalyamatrica.hu oldalon megvásárolt matricák érvényességét lekérdezhetjük a felületükön, ha esetleg nem tudjuk biztosan mikor „jár le” a matricánk időbeli érvényessége.

Így vásárolhatjuk meg a matricákat online

Oldalunkon néhány kattintással kiválaszthatjuk megvásárolni kívánt matrica típusát, például a 10 naposat. Következik a felségjel megadása, ami alatt azt az országot értjük, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ezután jön a gépjármű rendszáma, ezt érdemes kétszer is leellenőrizni, hogy helyesen írtuk-e be a betűket és a számokat.

Majd beállíthatjuk a kiválasztott autópálya-matrica érvényességi idejének kezdetét is. A rendszer automatikusan kiszámolja ehhez a dátumhoz viszonyítva az érvényesség végét. Azaz akár előre is megvehetjük a matricát.

Ezután az e-mail címet és a telefonszámot szükséges megadni. Erre az e-mail címre fog érkezni a matricavásárlás sikerességét igazoló levél, a virtuális matrica és majd a fizetési bizonylat. Ezután következik a rövid fizetési folyamat, amely természetesen biztonságos. Az online vásárolt e-matricát bármikor újraküldi e-mailben az ügyfélszolgálat.



EN DE RO HU SK