Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Miért jobb az éves autópályamatrica?

Egyre csökken a január 1-től december 31-ig érvényes jogosultságtól idegenkedő gépjárművezetők száma. Nem véletlenül, hiszen az éves matrica számos előnyt hordoz magában, ráadásul a legtöbb autósnak akár jobban megérheti, mint a többi opció.

Gazdaságos

Éves matrica 365 helyett gyakorlatilag csaknem 400 napig érvényes, hiszen a tárgyév január 1-étől az azt követő év január 31-éig jogosít fel az ország valamennyi díjköteles útszakaszának használatára. Ez azt jelenti, hogy év elején, vagy tárgyévet megelőző év végén elővásárlással beszerezve akár plusz egy hónapot kaphatunk ajándékba. 
Örülhetünk továbbá annak is, hogy a díjak 2020. január 1-től nem változtak, az éves autópálya matrica ára D1, D1M, D2 és U díjkategóriákban továbbra is bruttó 42.980 forint, B2-ben pedig bruttó 199.975 forint. Egy heti vagy havi, esetleg egy-egy megyei jogosultság bekerüléséhez képest első pillantásra szignifikánsnak tűnhet a különbség, azonban a statisztikák azt mutatják, a gépjárművezetőknek viszonylag kis százaléka közlekedik kizárólag egy-egy régión vagy időtávon belül, így számos alkalommal vásárolnak extra matricákat. Ezek az újabb költségek egy országos jogosultsággal könnyedén megtakaríthatóak. 

Kényelmes

Az éves autópálya matrica egyetlen vásárlással leveszi rólunk a tervezés, illetve az érvényességi idők észben tartásának terhét. Bárhogy hozza is az élet, akár munka, akár család miatt kell útra kelnünk, Magyarország egész területén gondtalanul, gyorsan, és a legjobb minőségű utakon, útszakaszokon közlekedve utazhatunk. A heti, havi matricák időbeni, valamint a megyei jogosultságok földrajzi korlátai, határai mind jelentőségüket veszítik.
Természetesen, hasonlóan a többi megoldáshoz, az éves matrica, e-matrica beszerezhető online, alkalmazáson keresztül, benzinkúton, vagy SMS-ben. Elérhető D1, D2, B2, illetve U kategóriákban, továbbá a lehetséges fizetési módok között a készpénz, az utalás és a bankkártya is megtalálható – vagyis valóban minden gépjármű és vezető számára igazi szabadságot ad.

Koronavírus után

A világjárvány miatt itthon bevezetett közlekedési szigorítások enyhítésének első fázisa, a vidék „megnyitása” május elején meg is történt – azaz a főváros, illetve Pest megye kivételével már szabadabb a nem kizárólag munkavégzés célú utazás –, és a közeljövőben várható a további korlátozások feloldása. A kéthónapos bezártság után természetes, hogy aki csak teheti, útra kel rokonlátogatás vagy kikapcsolódás céljából.
Ebben a helyzetben az éves autópálya matrica zöld utat ad egész Magyarországon: hétvégi kirándulás az Őrségben, családi találkozó Szeged mellett, majd egy kis kitérő Szolnokra? Semmi akadálya, teljes nyugalommal, bármilyen ügyintézés nélkül használhatjuk az összes díjköteles útszakaszt!



EN DE RO HU SK