Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Látni és látszani 2018 - Ellenőriztesd látásod és autód ingyen!

Évek óta téma az Európai Unióban, hogy töredékére kell csökkenteni a közlekedési balesetben elhunytak számát. Magyarországon 2015 óta kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó közúti balesetek száma, az azonban jó hír, hogy a növekedés a könnyű sérüléssel végződő eseteknek tulajdonítható, a halálos és súlyos balesetek száma kis mértékben mérséklődött.

A szervezők és az akcióban részt vevők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és látszani országos baleset-megelőző kampányt. Olyan sztárok álltak a kampány mellé, mint Ördög Nóra műsorvezető és férje, Nánási Pál fotós, az egyik legnépszerűbb rádiós reggeli műsorból jól ismert Rákóczi Feri, és az olimpiai- és világbajnok kajakozó Kammerer Zoltán, nem utolsó sorban pedig a profi labdarúgó Vincze Ottó. 

Ennek keretében 2018. október 17. és december 7. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

Az akcióra való felhívás idén tehát fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra, a közlekedésbiztonság ugyanis társadalmi ügy, egyben társadalmi felelősség. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri – és tesz is érte. A „Látni és látszani 2018 – egymásért” országos közlekedésbiztonsági akció legyen a közös ügyünk!

 EN DE RO HU SK

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További információ