Autópálya matrica gyors vásárlás

Ezt kell tudni az M9 autópályáról

Már legalább 10 éve arról szóltak a hírek, hogy újabb autópálya épülhet, az M9, amit a "vidék körútjának" is neveztek. Lássuk hol tart az építés, fejlesztés, illetve milyen díjfizetés van érvényben.

Az M9 autópálya története

Az M9-es autóutat gyűrű irányú úthálózati elemnek tervezték, amelynek célja az is, hogy tehermentesítse a Budapest nehéz közlekedést, másrészt élénkítheti a térség gazdaságát is.

Mivel még az M9 autópálya bőven épülőben van, ezért a keleti-nyugati régióban lévő fizetős utakat megyei autópálya matrica megvásárlása után tudjuk használni gépjárművel. Az M9 a Dunántúl gyorsforgalmi útja az országhatárral párhuzamosan fog haladni.

Az M9 autópálya nyomvonala

Az M9 autópálya tervezett útvonala a vidék nagyvárosait fogja összekötni: Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Pécs, Kaposvár, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Körmend, Szombathely, Kőszeg. A legújabb tervek szerint a nyomvonal részét képezi Vasvár, Nagycenk, Püspökmolnári, Inke, Dombóvár, Szekszárd, Szatymaz is. 

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mint Pécs esetében is történt, elképzelhető, hogy lesznek még változások a tervezett nyomvonal kialakításában. Lehet, hogy egyes szakaszokat főutakká fognak minősíteni.

Az már látható mindenesetre, hogy a város vezetők szoros együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy minél hamarabb elkészülhessenek az egyes városokat összekötő útszakaszok. Az autópálya tervezett hossza kb. 300 km.

Az elkészült szakaszok

Ebből eddig nagyjából egy majdnem 21 km-es szakasz készült el. Ez a szakasz a 6. számú főutat köti össze az 51-es főúttal. Illetve az M9 autóút (61. számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza. Ezeket a szakaszokat díjmentesen használhatják az autósok.

A további szakaszok leginkább még tervezési-építési fázisban vannak.Friss hírek

Január 31-én lejár az éves megyei matricák érvényessége

A 2020-as évben megvásárolt megyei matricák és éves autópálya-matricák érvényessége 2021. január 31-én éjfélkor lejár. Tájékozódjon az árakról, majd vásárolja meg oldalunkon néhány kattintással új e-matricáját 2021-re!... még több

Tervezze meg előre a 2021-es év útjainak autópálya díját!

Az év elején, vagyis még januárban érdemes előre átgondolni, hogy idén, 2021-ben milyen autózások, utazások várhatók. 2020-ban persze mindannyian megtanultuk, hogy hiába tervezünk, az élet igenis közbe tud szólni, és teljes mértékben felülírja azt, amit mi elképzeltünk.... még több

EN DE RO HU

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További információ