Magyarországi Autópálya matrica vásárlás online 2020

E-matrica regisztráció nélkül is, bankkártyás fizetéssel, átutalással

Nyereményjáték

Regisztrálj a VoxPay applikációba és nyerj!
FĹ‘díj 2db 2021-re érvényes éves országos autópálya matrica! BĹ‘vebben >>>

 
A feltüntetett ár a tranzakciós kezelési költséget nem tartalmazza.

*A motorkerékpárokra éves országos és éves megyei e-matrica a D1 díjkategóriának megfelelĹ‘ árakon vásárolható meg.

A matrica vásárlás folyamata

Úthasználati jogosultság megvásárlásához a járműkategória és idĹ‘tartam kiválasztása után, adja meg rendszámát és a gépjárműve felségjelét. Ekkor módosíthatja az érvényesség kezdetét, ami alapértelmezésben a sikeres fizetés idĹ‘pontja. Ezután fizesse ki a vásárlás díját bankkártyájával, vagy online átutalással. Várja meg az e-mailben érkezĹ‘ autópálya matricát tartalmazó visszaigazolást. Ezt követĹ‘en nyugodtan autózhat az autópályán!

Amennyiben a vásárlás napját jelöli meg kezdĹ‘napnak, úgy az érvényesség kezdete az e-matrica megvásárlásának idĹ‘pontja. Utalás esetén az összeg számlánkra való beérkezéseskor történik a matrica érvényesítése - helyes adatokkal beérkezĹ‘ utalásnál ez az idĹ‘pont lesz az érvényesség kezdete.

E-matrica típusok:

Heti (10 napos) autópálya matrica:

Magyarország összes fizetĹ‘s útszakaszára érvényes a vásárló által megjelölt kezdĹ‘ és további 9 napra, összesen 10 egymást követĹ‘ naptári napra, a 10. nap 24. órájáig. 

Havi autópálya matrica: 

Magyarország összes fizetĹ‘s útszakaszára érvényes a vásárló által megjelölt kezdĹ‘ naptól a következĹ‘ hónapban számát tekintve a kezdĹ‘ nappal megegyezĹ‘ nap 24 óráig; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig.

Éves megyei autópálya matrica:

A vásárló által megadott megye összes útjára, valamint a határos megyék irányába az elsĹ‘ csomópontig. Érvényes a tárgyév elsĹ‘ napjától a tárgyévet követĹ‘ év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi idĹ‘tartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás idĹ‘pontjától biztosít úthasználati jogosultságot. 

Éves országos autópálya matrica: 

Ez az éves matrica Magyarország összes fizetĹ‘s útszakaszára érvényes. Érvényes a tárgyév elsĹ‘ napjától a tárgyévet követĹ‘ év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi idĹ‘tartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás idĹ‘pontjától biztosított az úthasználati jogosultság. 

Több havi (pl. féléves) matrica: 

Összevont (többhavi) e-matricák az éves matricák kényelmét biztosítják az évközben autópálya matricát vásárlók számára. Ez a megoldás a kényelem mellett költségtakarékos is, mivel pl. 6 db havi matrica folytonossága esetén a félévi jogosultságon felül 4-6 nap további jogosultságot biztosít.


Milyen matricára van szükségünk?

Díjkategória szerinti bontásban vásárolhatók meg az autópálya matricák. Minden gépjármű díjkategóriára vásárolható heti (10 napos), havi, éves országos és éves megyei matrica.

D1Legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, 
maximálisan 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi, valamint annak vontatmánya
D1M Motorkerékpár
D2

7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3,5 t-ig, és lakókocsi.
Minden olyan gépkocsi, amely nem tartozik egyéb díjkategóriába és külön jogszabály alapján nem minĹ‘sül útdíjköteles járműnek.

B2Autóbusz - 9-nél több állandó ülĹ‘hellyel rendelkezĹ‘, személyszállításra készült gépkocsi
UUtánfutó - D2 és B2 díjkategóriába tartozó járművek által vontatott pótkocsi

Díjkategória meghatározását segíti a forgalmi engedélyben szereplĹ‘ kódolás a „J” mezĹ‘ben

FizetĹ‘s és ingyenes utak, egyedi megyei matrica tervezĹ‘

Az úthasználati jogosultság megtervezéséhez oldalunkon elérhetĹ‘ a magyarországi díjköteles úthálózat részletes térképe, mely jelöli a fizetĹ‘s és ingyenes hazai gyorsforgalmi úthálózatot is.

Egyedi fejlesztésű megyei matrica térképes tervezĹ‘nk segítséget nyújt abban is, hogy gyakran használt útvonalra milyen éves megyei matricát szükséges vásárolnunk. A kiválasztott megyei matricákat azonnal megvásárolhatjuk.

Az online matrica vásárlás elĹ‘nye

Matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél (p. benzinkutak), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál - ezen a weboldalon - vásárolhatunk.

Az internetes matrica vásárlásának akár egy heti (10 napos) matrica esetén is több elĹ‘nye van a fizikai matrica szelvénnyel szemben.

Benzinkutakon megvásárolható autópálya matrica, egy hĹ‘papírra nyomtatott igazoló szelvény, amit meg kell Ĺ‘riznünk. Legnagyobb hátránya, hogy meg kell Ĺ‘riznünk, mert ha ellenĹ‘rzés miatt kérik (akár visszamenĹ‘legesen is), be kell tudnunk mutatni. Egy hĹ‘papír esetén pedig az történik, hogy idĹ‘vel lekopik róla a festék.

Mobilszolgáltatókon keresztüli SMS-ben történĹ‘ vásárlás esetén gyakori eset, hogy ha telefonunkból törlésre kerül a visszaigazoló SMS, a jogosultság adatait tartalmazó visszaigazolást nem lehet pótolni.

Autópálya matricát vásárolni online, hivatalos viszonteladókon keresztül - pédául weboldalunkon, vagy a VoxPay mobil applikációnkban is tudunk: pár kattintással kiválasztjuk a számunkra megfelelĹ‘ matrica típusát, valamint meg kell adni az autó rendszámát és az érvényességi idĹ‘ kezdetét és e-mail címünket. Számlaigény esetén a megrendelés során bármilyen számlázási adatot megadhatunk. A vásárlás során pontos információkat is kapunk, ha felmerülĹ‘ kérdésünk lenne a matricával, vagy a fizetési folyamattal kapcsolatban. Az online vásárlás végeztével e-mailben kapjuk meg az e-matricát és a fizetés visszaigazolását és a számlát. Az online vásárolt e-matricát, legyen az heti (10 napos), havi, éves országos, vagy éves megyei matrica, kérésünkre bármikor újraküldi e-mailben az ügyfélszolgálat.

Autópálya büntetés - pótdíj

Amennyiben tévedésbĹ‘l hajtottunk fel a díjköteles úthálózatra, a felhajtástól számítva maximum 60 perc áll rendelkezésünkre, hogy megvásároljuk az úthasználati jogosultságunkat. Ne felejtsünk el matricát vásárolni - akár egy heti (10 napos) matrica vásárlással is jelentĹ‘s pótdíjtól kímélhetjük meg magunkat.

A hiányzó matricán kívül leggyakrabban a rendszám elírás, érvényességi idĹ‘n kívüli úthasználat, nem megfelelĹ‘ jármű díjkategória és helytelen felségjel miatt szabnak ki büntetést.

Az autópálya matrica pótdíjazással, büntetésekkel kapcsolatban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az illetékes. NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati telefonszáma: +36-36-587-500.

A jogosulatlan úthasználat esetén az azzal járó büntetés tételeinek nagysága részletesen ezen az oldalon érhetĹ‘ el.

Reklamáció elĹ‘tt érdemes a pótdíjazás adatait összevetni az autópálya matrica vásárlás során kapott visszaigazolással, szelvénnyel.


Elektronikus ĂştdĂ­jrendszer

Romániában is díjköteles az autópályák használata a személygépjárművek és a tehergépjárművek számára egyaránt. Az elektronikus útdíjrendszer segítségével, autópálya-matrica megvásárlásával (ún. Roviniete) használhatók a fizetĹ‘s szakaszok.... mĂ©g több

VoxPay Nyereményjáték!

FĹ‘díj 2db 2021-re érvényes D1-es, vagy D2-es éves országos autópálya-matrica!
Esetleg örülnél egy 2 hónapos BKK bérletnek? Vagy inkább egy 4 hónapos autópálya-matricát szeretnél?
Akkor játssz velünk és legyél a 20 db nyertes egyike, aki 20.000 Ft értékű VoxPay vásárlási utalványt nyer!... mĂ©g több

EN DE RO HU

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További információ