Megyei matrica online 2018, díjak, érvényesség, vásárlás

Címkék: autópálya matrica, megyei autópálya matrica, autópályamatrica, megyei matrica, matrica vásárlás, 2018

Megyei matrica 2018

Megyei matrica érvényessége:

Figyelem! Elővételben vásárolt éves országos, éves megyei autópálya matrica 2018. január 1-től-2019. január 31 éjfélig érvényes!

Érvényes a Vásárló által megadott  megye fizetős díjszakaszaira, a határos megyék irányába eső az első lehajtóig, a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig 

A megyei autópálya matrica egyes autósoknak könnyebbség, költséget csökkent. Különösen azoknak segít, akik eddig ingyenes autópálya-szakaszokat használtak és nem volt éves matricájuk. Náluk az újonnan született fizetős szakaszok díját enyhíti. Az elővárosokból bejárók többségét érinti, ezért nekik mindenképpen ajánlott a megyei matrica.Azoknak is előnyös lehet a megyei matrica, akik kis területen (1-1 megyében) gyakran járnak. Az előny abból adódik, hogy a januárban megvásárolt megyei matrica érvényessége egy év.

Megyei matrica - idő alapú matrica közötti különbség

A megyei autópálya matrica az adott megye összes díjköteles útvonalainak igénybevételére ad lehetőséget egész évben. Amíg az eddigi matricák adott időszakra területi korlátozás nélküli országos autópálya használatot jelentenek (pl. 10-napos), addig az új megyei matricák – éppen fordítva - időbeli korlátozás nélkül, területi korlátozást jelentenek. Ez valamelyest közelít a használattal arányos díjazáshoz, kicsit igazságosabb teherelosztáshoz.  Olyan matrica, ahol sem területi, sem időbeli korlátozás nincsen, az az éves matrica; annak előnyeivel, hátrányával, árával.

Megyei autópálya matricákat mikor érdemes venni?

Megyei matrica csupán választható lehetőség, semmiképp nem kötelező, vagy kizárólagos.   

Ha jól meg tudjuk becsülni előre éves utazásaink útvonalát, az útvonalakkal érintett megyéket, akkor könnyen kiszámíthatjuk az éves matricák összdíját. Ha ez alacsonyabb a korábbi matricadíjak összegénél, akkor érdemes csak megyei matricákat venni. Ne feledjük, 1-1 megyei matricát az év során csak egyszer kell megvenni, mivel ezek teljes évre érvényesek

www.autopalyamatrica.hu oldalunkon a D1 megyei matricák egész évben elérhetőek.

Megyei autópálya matrica vásárlást segítő interaktív tervező>> 

Járműkategória ellenőrzése

Érdemes ellenőrizni, hogy a forgalmi engedély szerint milyen díjkategóriába tartozik járművünk

Részletesebben lásd: http://www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-2018